အသက္ကို ဥာဏ္ေစာင့္ ( ဆင္ျခင္ၾကပါ )

အသက္ကို ဥာဏ္ေစာင့္ ( ဆင္ျခင္ၾကပါ )
•*.•*.•*.•*.•*.•*.•*.•*.•*.•
.
"ဖုန္း"
အိမ္အေပၚထပ္ကေန ဝက္ျခံထဲကို အခ်ိဳမႈန္႔ေပါင္ထုတ္ႀကီး
ျပဳတ္က်ၿပီး ကြဲသြားတဲ့အသံပါ။
.
အိမ္ရွင္ဟာ ဝက္ျခံထဲကိုေျပးဆင္းလာပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ ဝက္ျခံထဲေရာက္ေတာ့ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြက
ကုန္သေလာက္ရွိေနပါၿပီ။
ျခံထဲကဝက္မႀကီးက အေျပးလာၿပီးစားပစ္လိုက္လို႔ပါ။
.
အိမ္ရွင္ဟာ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြကို ႏွေျမာလြန္းလို႔
စိတ္တိုၿပီးဝက္မႀကီးကိုရိုက္ရေအာင္ တုတ္ေျပးရွာပါတယ္။
.
တုတ္ေတြ႕လို႔ဝက္မႀကီးရွိရာ လာတဲ့အခါမွာေတာ့


ရိုက္စရာမလိုေတာ့ပါဘူး။
.
ဝက္မႀကီးဟာ ပါးစပ္ကအျမႇပ္ေတြတစီစီထြက္ၿပီး ေသေနပါၿပီ။
.
အဲဒီေနကစၿပီး အိမ္ရွင္မိသားစုဟာ အခ်ိဳမႈန္႔ကိုတစ္
သက္လံုးမစားၾကေတာ့ပါဘူး။
.
တကယ္ေတာ့ ဓာတုေဗဒသက္ သက္နဲ႔ စီမံထားတဲ့
အခ်ိဳမႈန္႔ဟာ အဆိပ္အစစ္ပါ။
.
နည္းနည္းခ်င္း စားေနလို႔သာ ခ်က္ျခင္းမေသတာပါ။
ဝက္မႀကီးလိုသာ အမ်ားႀကီးစားမယ္ဆိုရင္
တစ္ခါတည္းေသမွာပါ။
.
ကႏၷီနယ္မွာဆိုရ င္ႏြားေတြမသတ္ခင္မွာ
အခ်ိဳမႈန္႔ေတြအမ်ားႀကီးေကၽြးလိုက္ပါတယ္။
ဘာထူးျခားသလဲဆိုေတာ့ သတ္ၿပီးတဲ့အခါႏြားရဲ႕
အသားစိုင္ေတြဟာ အရိုးကေန အေျမႇ ာင္းလိုက္
အလိုလို ကြာထြက္ေနေတာ့
အသားထုတ္ရတာအရမ္းျမန္သြားသတဲ့။
.
ျမန္မာေတြ အသက္ႀကီးလာတာနဲ႔
လဲက်ၿပီးေျခေထာက္က်ိဳးတဲ့အေၾကာင္း
ခဏခဏၾကားဖူးပါလိမ့္မယ္။
.
တကယ္ေတာ့ လဲက်လို႔က်ိဳးတာမဟုတ္ဘဲ
အရိုးက အရင္က်ိဳးၿပီး လဲက်ျခင္းသာျဖစ္ပါတယ္။
.
ဖြံ႕ၿဖိဳးၿပီးႏိုင္ငံေတြမွာ မျဖစ္ဘဲ
ဘာ့ေၾကာင့္ျမန္မာႏိုင္ငံကဲ့သို႔
အဆင္းရဲဆံုးႏိုင္ငံေတြမွာျဖစ္ရသလဲ••••? ? ? ? ?
.
အေျဖကေတာ့ ျမန္မာႏိုင္ငံကဲ့သို႔
ဆင္းရဲတဲ့ႏိုင္ငံေတြသာ အခ်ိဳမႈန္႔စားၾကလို႔ပါ။
.
ေက်ာက္ကပ္၊ ဆီးခ်ိဳ၊ေသြးခ်ိဳ၊ ကင္ဆာ၊ေသြးတိုး၊
ေလျဖတ္၊ အရိုးပြ အစရွိတဲ့ေရာဂါေတြျဖစ္ရျခင္း
အေၾကာင္းမ်ားစြာထဲမွာ အခ်ိဳမႈန္႔ဟာ
အဓိကအေၾကာင္းထဲမွာ ပါပါတယ္။
.
ဆရာနဲ႔ ဆရာ့တပည့္အမ်ားစု အခ်ိဳမႈန္႔မစားတာၾကာလွပါၿပီ၊
ငါးပိနဲ႔ပုဇြန္ေျခာက္ပဲ အားျပဳစားပါတယ္။
.
ထိုင္းႏိုင္ငံမွာႀကီးပြားေနတဲ့ ဆရာတို႔ရပ္ကြက္က
လူတစ္ေယာက္ သူ႔မိဘအိမ္ ခဏျပန္လာတယ္။
.
သူ႔အေမခ်က္ေကၽြးတဲ့ ဟင္းေတြကေကာင္းေတာ့
သူတအားစားလိုက္တယ္။
ျမန္မာထမင္းဟင္းနဲ႔ေဝးေနတာေၾကာင့္လည္း ပါမွာေပါ့။
စားၿပီးမွ ဟင္းထဲမွာ အခ်ိဳမႈန္ပါလားလို႔ ေမးတယ္။
ပါတယ္လို႔လည္းေျပာလိုက္ေရာ . .. . . .
အာေခါင္ထဲလက္ညိႈးထိုးထဲ့ၿပီး စားထားသမၽွ
အကုန္ အန္ထုတ္ပစ္လိုက္တယ္။
.
ၿပီးေတာ့ေျပာတယ္
.
"အေမတို႔ အခ်ိဳမႈန္႔ကိုဘယ္ေတာ့မွမစားနဲ႔
အဲဒါအဆိပ္ေတြထိုင္းႏိုင္ငံဟာ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြထုတ္ၿပီး
ျမန္မာႏိုင္ငံနဲ႔ တျခားဆင္းရဲတဲ့ႏိုင္ငံေတြကိုသာ ေရာင္းတာ။
.
သူတိုတစ္ႏိုင္ငံလံုး မစားဘူး၊
အခ်ိဳမႈန္အစား သၾကားပဲစားတယ္"
ဆရာတို႔လည္း ဟင္းထဲမွာ သၾကားသံုးၾကည့္ေသးတယ္၊
မရဘူး ပါးစပ္က သၾကားကို ဟင္းအျဖစ္ဘယ္လိုမွ
လက္မခံဘူး၊ အခ်ိဳမႈန္႔ျဖတ္စက ထမင္းစားေတာ့
နည္းနည္းပ်က္တာေပါ့၊
.
ေဟာအခုေတာ့ အခ်ိဳမႈန္႔ျဖတ္ခ်င္သူေတြ
ထမင္းစားပ်က္စရာမလိုေတာ့ပါဘူး။
.
Soya(ဆိုရာ)ဆိုတဲ့ သဘာဝအရသာ
ဟင္းခတ္အရသာမႈန္႔ေပၚလာပါၿပီ၊
.
ျမန္မာႏိုင္ငံသားေတြ တီထြင္လိုက္တာပါ။
.
ပဲပိစပ္ကေနအခ်ိဳဓာတ္ကို ထုတ္ယူတာျဖစ္တဲ့အတြက္
ေဘးမျဖစ္တဲ့အျပင္အရိုးမက်ိဳးေအာင္ ခိုင္မာေစတဲ့
ကယ္လ္စီယန္ဓာတ္ကိုပါ ရရွိမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
.
ေမတၱာရွင္-ေရႊျပည္သာ

Comments

Popular posts from this blog

အပ်ိဳ၊ အပ်ိဳစစ္ႏွင့္ အပ်ိဳစင္

ကိုယ့္ဘ၀ကို မေက်နပ္ဘဲ လိင္အဂၤါႀကီးခ်င္သူမ်ား အထူးသတိျပဳဖတ္သင့္မွတ္သားစရာစာ (က်န္းမာေရးအျမင္ႏွင့္သာဖတ္ပါရန္)

Virginity (1) အပ်ိဳ တကယ္စစ္ပါတယ္ (အသက္ ၁၈ ႏွစ္ျပည့္မွ ဖတ္ပါ)