ငါးဖယ္ခ်ဥ္ (ခ) ပုစြန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္း


အိသက္သားအႀကီးက ပုစြန္ခ်ဥ္အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။
ပုံမွန္ပုစြန္ခ်ဥ္ လန္ဒန္အိမ္မွာ လုပ္စားျဖစ္တယ္။
ဒါကို လန္ဒန္လာလည္သြားတဲ့ သူ႔အဘြား ေဒၚသဲသဲလႈပ္မ်ားက
ပုစြန္ခ်ဥ္ပါပို႔တဲ့ ဇာတ္လမ္းစပါတယ္။ ကိုထက္ေမေမက ၀ါးခယ္မကပါ။
ပုစြန္ခ်ဥ္ နာမည္ႀကီးေသာေဒသေပါ့။ ကိုထက္ေမေမက
၀ါးခယ္မက ပုစြန္ခ်ဥ္ဒိုင္ကို ရွယ္ေအာ္ဒါမွာ ခ်ဥ္ၿပီးၿပီးျခင္း
ရန္ကုန္ကိုပို႔ခိုင္းပါတယ္။ ကြၽန္မတို႔ ဓႏုျဖဴဆိုင္(လွည္းတန္း - အင္းစိန္)
ဆိုင္မွာလည္း အဲဒီပုစြန္ခ်ဥ္ပဲသုံးတာပါ။ (ဒါကေၾကာ္ျငာ)
တနလၤာမနက္ေစာေစာ ကားဂိတ္ကသြားယူ ကြၽန္မေမေမက က်န္တဲ့
သူပို႔ခ်င္ေသာပစၥည္းမ်ားနဲ႔ မနက္ ၁၂ နာရီမေက်ာ္ခင္ ႏၾွ က ပို႔ရင္ ဒီကို
ဗုဒၶဟူးမနက္ေရာက္ပါတယ္။တစ္ခါပို႔ရင္ ၈ ပိႆာပို႔ပါတယ္။

လမ္းမွာ ခ်ဥ္ခိုင္းလိုက္တာေပါ့။ တစ္ခါတစ္ရံ မခ်ဥ္ေသးဘဲ

ေရာက္လာတတ္ပါတယ္။ ဒါမ်ိဳးဆို ေရာက္ၿပီး ၂ ရက္ေလာက္မွ
ျပန္ေျဖၾကည့္ရပါတယ္။ သား စားပုံကို သိတဲ့ အိသက္မိတ္ေဆြမ်ားကဆို
ေတာ္ေတာ္အံ့ၾသပါတယ္။ ပုစြန္ခ်ဥ္အစိမ္းအတုံးေလးမ်ား၊
သရက္သီးစိမ္းအတုံးေလးမ်ားကို ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ဒါမွမဟုတ္ ဟင္းခ်ိဳနဲ႔
နယ္ေပးလိုက္ရင္ ေတာ္ေတာ္စားပါတယ္။ အိသက္ကိုယ္တိုင္ကလည္း
အခ်ဥ္ႀကိဳက္လို႔ ကေလး ၂ ေယာက္လုံး သရက္သီးစိမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။
အငယ္မေလးကေတာ့ ပုစြန္ခ်ဥ္မစားပါ။ (အသားမစားပါ)။ ခုအိမ္မွာ
ပုစြန္ခ်ဥ္ျပတ္သြားလို႔ ရန္ကုန္မွာလည္း ကိုထက္ေမေမမအားလို႔
ကြၽန္မသားရဲ႕ျပႆနာကို ကိုယ္တိုင္ေျဖရွင္းရပါတယ္။
ကြၽန္မ ငါးဖယ္ခ်ဥ္ပါမယ္ေနာ္။ လုပ္နည္းတူတူပါပဲေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.....................
• ငါးဖယ္ - ၅၀၀ ဂရမ္ (ပုစြန္ဆိုရင္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း(သို႔)အေကာင္လိုက္
ခ်ဥ္ႏိုင္ပါတယ္။)
• ဆား - ၁၅၀ ဂရမ္
(ဆားမ်ားမွ ခ်ဥ္ပါမယ္။ ခ်ဥ္သြားရင္ မငန္ပါဘူးေနာ္)
nam ေပါင္ဒါကို ဆားအစားသုံးရင္၂ ရက္အတြင္းခ်ဥ္ပါမယ္။
(ေပါင္ဒါကို အသားခ်ဥ္ခ်ဥ္ရာမွာလည္း သုံးႏိုင္ပါတယ္ေနာ္)
ကြၽန္မက သားအစိမ္းအတိုင္းစားမွာမို႔ ယမ္းမသုံးခ်ဥ္လို႔ပါ။
• ထမင္းၾကမ္း - လက္၂ဆုပ္စာ(ထမင္း႐ိုး႐ိုးလည္းရပါတယ္)

ျပဳလုပ္နည္း
................
၁။ ထမင္းၾကမ္း လက္တစ္ဆုပ္ခြဲစာကို ျပဲေနေအာင္ေခ်လိုက္ပါ။
ၿပီးရင္ ငါးဖယ္ထဲကို ဆားထည့္ေခ်ထားေသာ ထမင္းၾကမ္းထည့္ၿပီးနယ္ပါ။
႐ိုး႐ိုး ငါးဖယ္စီးေအာင္ ေပါက္သလိုေပါက္ပါ (သို႔) စီးသည္အထိနယ္ပါ။

၂။ ငါးဖယ္စီးလာရင္ အိတ္ထဲထည့္ၿပီး က်စ္ေနေအာင္စည္းပါ။
ၿပီးရင္ ေအာက္ကဗန္းခံ အေပၚက ပန္းကန္ေမွာက္ၿပီး
ငါးဖယ္ခ်ဥ္ေလာင္းထုပ္ေလးကို တင္ၿပီး အေလးတစ္ခုနဲ႔ ဖိထားလိုက္ပါ။
မီးဖိုထဲက အပူခ်ိန္အမ်ားဆုံးေနရာေလးမႇာထားပါ။ ၃ ရက္ေလာက္ဆိုရင္
အိတ္ထဲမွာ အရည္ေလးမ်ားထြက္ေနပါမယ္။ အဲဒီအခါမွ အေပါက္ေလးမ်ား
ေဖာက္ေပးပါ။ အရည္ေလးမ်ား ဗန္းထဲသို႔က်ေနတာ ေတြ႕ရပါမယ္။

၃။ ပန္းကန္မပါလည္း အဲလို သံဇကာနဲ႔ ေအာက္က ဗန္းခံလို႔ရပါတယ္။

၄။ အရည္က်ၿပီးေနာက္ ၂ ရက္ေလာက္ဆို ခ်ဥ္ပါၿပီ။ အေရာင္ေလးလည္း
ပန္းေရာင္ေဖ်ာ့ေဖ်ာ့ ျဖစ္ေနပါၿပီ။ အထုပ္ေလးကိုတို႔ၾကည့္ပါ။
ထုတ္ထုတ္ေလးျဖစ္ၿပီဆိုရင္ အသားျမည္းၾကည့္ပါ။

၅။ အခ်ဥ္အေနအထား စိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္ရင္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
ရာသီဥတု အပူအေအး ေပၚမူတည္ၿပီး ၅ ရက္ကေန ၇ ရက္ၾကာတတ္ပါတယ္။
အဆင္ေျပၾကပါေစရွင္။
ခ်ဥ္သြားရင္ ဘူးတစ္ဘူးထဲထည့္ၿပီး ဆီျမဳပ္ေအာင္ထည့္ထားလိုက္ပါ။ အၾကာႀကီးခံပါတယ္။
Htet Family's Creation
                                                                               FOOD Magazine

Comments

Popular posts from this blog

အပ်ိဳ၊ အပ်ိဳစစ္ႏွင့္ အပ်ိဳစင္

Virginity (1) အပ်ိဳ တကယ္စစ္ပါတယ္ (အသက္ ၁၈ ႏွစ္ျပည့္မွ ဖတ္ပါ)

ကိုယ့္ဘ၀ကို မေက်နပ္ဘဲ လိင္အဂၤါႀကီးခ်င္သူမ်ား အထူးသတိျပဳဖတ္သင့္မွတ္သားစရာစာ (က်န္းမာေရးအျမင္ႏွင့္သာဖတ္ပါရန္)